Huorn Nedir? Huornlar Nerede Yaşar?

Huorn nedir?

 Huornlar, tıpkı entler gibi canlı ağaçlardır. Fakat entlerden farklı özellikleri yerlerinden oynayamamalarıdır. Entler gibi yürüyemezler.Ve entlerden daha vahşidir.

huorn
Yaşlı Söğüt Adam

 Huornlar'ın nereden geldikleri, neler yaptıkları, türlerinin ne olduğu hakkında pek bir malumat yoktur. Yaşlı Söğüt Adam'ın bir Huorn olduğu da söylenir.
 Huornlar hakkında malumat olmasa da ortaya atılan teoriler var: kimileri huornların entlerden olma olduğunu söyler kimileri ise huornların bambaşka bir tür olduğunu savunur. Ağaçsakal entlerin artık ağaçlaştığını söylemişti. Belki de bahsettiği olay budur. Gerisi size kalmış.
huornlar
Savaş sonrası uruklar ormana doğru kaçışırken
 Artık Yüzüklerin Efendisi: İki Kule'yi izlemeyen kalmamıştır sanırım? O zaman rahatlıkla bahsedebilirim. Biliyorsunuz ki Miğfer Dibi Savaşı sonrası uruklar ormana doğru sürülmüştür ve ormanın içine kaçışarak girmişlerdir. Sonra orman birden sallanmaya başlamış ve urukların çığlıkları duyulmuştu. İşte buna ne dersiniz? Huornlar bunlar işte. Uruklara çığlık attırmayı başaran ağaçlar. Burdan Huornları muhkem bir kudrete sahip olduklarını anlayabiliriz.
 Sahneyi aşağıda izleyebilirisiniz;

Bir yazının daha sonuna geldik. Bunun gibi Orta-Dünya mitolojisinde birçok bilinmeyenle karşınızda olacağız. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Yazan: Abdullah İlhan



Yorum Gönder

0 Yorumlar