Elflerin Üç Yüzüğü Hakkında (Narya, Nenya, Vilya)

Elflerin Üç Yüzüğü


Elflerin Üç Yüzüğü (Narya, Nenya, Vilya) hakkında belli bilgiler edinmek istiyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum.

Bu üç yüzük 1500'lü yıllarda Celebrimbor denilen ünlü elf demircisi tarafından dövülmüştür. Sauron'a ait olan Tek Yüzük'ten sonra en güçlü yüzüklerdir. Narya, Nenya ve Vilya yüzüklerinin isimlerinin anlamları sırasıyla ateş, su ve havadır.



Elflerin Üç Yüzüğü

Elflerin Üç Yüzüğü



NARYA:

 Narya, üç yüzükten biri olup ateş anlamındadır. İkinci çağın 1600'lü yıllarında yani Elf yüzüklerinin saklandığı dönemlerde Gil-Galad'dadır. Daha sonra Gil-Galad Narya'yı  Cirdan'a emanet etmiştir. Son olarak ise yüzük savaşı zamanında ve sonrasında Gandalf'ta kalmıştır.

narya

NENYA:

Nenya, elflere verilen üç yüzükten biridir. Su yüzüğüdür ve Mithril'den yapılmıştır. Yüzük yapıldığı zamanlardan Tek Yüzük yok olana kadar ve daha da sonrasında Lothlorien'de Işığın Hanımı Galadriel'de kalmıştır.


nenya


VİLYA:

Vilya, elflere verilen bir diğer yüzüktür. Altından yapılan bu yüzük, hava yüzüğüdür ve üç elf yüzüğü arasında en önemli olanıdır. Yapıldığı zamanların başında Gil-Galad tarafından taşınan Vilya, daha sonraları Elrond'a geçmiştir.
vilya

Yorum Gönder

0 Yorumlar