Mithril Nedir? Yüzüklerin Efendisi Mithril Madeni

mithril

Mithril Nedir?

Mithril
denilen madde Orta Dünyadaki en değerli madendir. Cüceler tarafından bulunarak işlenmiştir. Cücelerin zenginlik ve güç kaynağı ne gümüş, ne altın ne de diğer mücevherler idi, Mithril'di.

Mithril, haritaya baktığınız vakit Isengard'ın yukarı kesimlerinde, Lorien'in soluna uzanan dağın içerisinden bulunuyordu: Moria Madenlerinden. Cüceler Balin'in emrinde Moria'ya tekrar yerleştiklerinde (tehlikenin geçtiğine inanarak) orada oldukça aç gözlülük ile Mithril'i uzun aradan sonra tekrar işlemeye başladılar. Goblinler, cücelere saldırdılar ve hepsini katlettiler. Mithril'in işlendiği dönemlerde ve daha sonra cüce-goblin savaşında çıkan olağan üstü sesler Öfke Savaşı'ndan kaçarak dağın derinliklerine sığınan bir Balrog'u uyandırdı. (Gandalf'ın alt ettiği devasa güç)

Mithrilden yapılmış bir gömlek Thorin tarafından Erebor'da Bilbo Baggins'e hediye edilmişti. Birçok maceraya atılan Bilbo'yu bazı güçlerden koruya bu zırh daha sonraları Frodo Baggins'e geçti.

Aşağıdaki resimlerin tümü Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği filminden bizzat çekip kaydettiğim resimlerdir.

Aşağıdaki iki resim Bilbo'nun Arı iğnesi ünvanına sahip Sting isimli kılıcı ve Mithrilden yapılma zırhı Frodo'ya verdiği sahneden.
sting

mithril

Sting isimli elf yapımı kılıç (bir cücenin değimiyle mektup açacağı) orclar veya goblinler gibi yaratıklar yaklaştığı vakit mavi mavi ışıldamaktadır. Bilbo'da yukarıdaki resimleri çektiğim sahnede bundan bahsetmişti. 

Mithril'den yapılan zırh ise tüy kadar hafif, ejderha derisi gibi kalındır. (Bilbo'nun deyimiyle)

Aşağıdaki diğer resimler ise yine benim Yüzük Kardeşliği filmindeki bir kesilmiş sahneden çektiğim ve kaydettiğim resimlerdir.
mithril

mithril

mithril

Görenleri şaşırtan Mithril, Yüzüklerin Efendisi'nin de yönetmeni olan Peter Jackson tarafından çekilmiş Hobbit filmlerinde iyice abarttığı karakter olan Legolas'ı bile hayrete düşürüyor.
mithril

Yüzük Kardeşliği filmindeki bu kesilmiş sahnede Gandalf, Mithril'den yapılan zırhın Thorin tarafından Bilbo'ya verildiğinden bahsediyor.

mithril

Bu son resim ise Mithril'in ne kadar değerli bir maden olduğunun kanıtı.

Ayrıca Mithril öylesine dayanıklı bir maden ki Minas Tirith'e saldıran Sauron'un orduları tarafından kırılan Cümle Kapısı savaşların tümü sona erdikten sonra cüceler tarafından Mithril madeni ile yenilendi, tekrar yapıldı.


Okuduğunuz için teşekkür ederim. Facebook sayfamızı beğenirseniz sevinirim:

Yorum Gönder

0 Yorumlar