Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit Filmlerinin Yönetmeni Kimdir?

Yüzüklerin Efendisi'nin Yönetmeni, Yapımcısı, Senaristi Kimdir? Hobbit'in Yönetmeni, Yapımcısı, Senaristi Kimdir?

Bu kişi toplamda 6 filmin hem yönetmeni, hem yapımcısı hem de senaristidir.


Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serilerinin yönetmeni Peter Jackson'dır. 1961 yılında doğan Jackson, 1987'de ilk kez, Bad Taste isimli filmi yönetti. Jackson, 1996 yılında ilk kez büyük bütçeli olan Hollywood filmi olan Sevimli Hayaletler isimli filmi yönetti.

peter jackson

Peter Jackson, sırasıyla 2001, 2002 ve 2003 yıllarında yayınlanan Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği, Yüzüklerin Efendisi: İki Kule ve Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filmlerini yöneterek kariyerini oldukça güçlü bir hale getirdi. Filmlerin yönetmeni olduğu gibi senaristliğini ve yapımcılığını da bizzat kendisi yapmıştır. Çocukluğundan beri Yüzüklerin Efendisi'nin hayranı olan Jackson, J.R.R Tolkien'in bu ölümsüz eserlerini film haline getirerek önemini daha da arttırdı.

Peter Jackson, 2005 yılında King Kong isimli filmi de yönettikten sonra ufak bir hastalığa kapıldı. Birkaç yıl aradan sonra Hobbit kitabının 3 film olarak sinemaya uyarlanma kararı alındı. Sırasıyla 2012, 2013 ve 2014 yıllarında yayınlanan Hobbit: Beklenmedik Yolculuk, Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları ve Hobbit: Beş Ordunun Savaşı filmlerinde de yönetmen, yapımcı, senarist görevlerini üstlendi. Oscar ödüllü Peter Jackson, başka hangi filmleri yönetir biz de sizin kadar merak ediyoruz. 


peter jackson oscar

Peter Jackson, çektiği filmlerde bazen kendisi de oynamıştır. Mesela Hobbit: Beklenmedik Yolculuk filminde Ereborlu bir cüceyi oynamıştır.

peter jackson hobbit

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde ise her üç filmde de ayrı rollerde oynamıştır. 1. film olan Yüzük Kardeşliği'nde Bree köyünde havuç yiyen bir adamı oynamıştır. 2. film olan İki Kule'de Rohanlı bir dövüşçüyü oynamıştır. 3. film olan Kralın Dönüşü'nde ise bir Umbar Korsanını oynamıştır.

peter jackson yüzüklerin efendisi

Bildiğiniz gibi (bilmiyorsanız da söylemiş olayım) Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serisi Yeni Zelanda'da çekilmişti. Peter Jackson, Yeni Zelanda'nın hava yollarının reklamında da oynamıştır.


peter jackson yeni zelanda hava yolları reklamı

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar