Gandalf Gerçekte Kimdir? Gandalf'ın gerçek ismi nedir?

Gandalf-Gercekte-Kimdir
   Gandalf gerçekte kimdir? Gandalf'ın gerçek ismi nedir? gibi sorular sizin de kafanıza takıldıysa bu yazımda kendisi hakkında biraz bilgi vereceğim. Okumanızı tavsiye ederim.


   Gandalf yani Ian Mckellen, 25 Mayıs 1939'da İngiltere'de doğmuştur. Oynadığı film ve dizilerde toplamda 2 adet ödül almıştır. Bunlardan ilkini 1997'de oynadığı Rasputin isimli mini dizide almıştır. (Altın Küre Ödülleri - En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü)

   İkincisini ise gelmiş geçmiş en iyi film serilerinden biri diyebileceğimiz Yüzüklerin Efendisi serisinin ilk filmi olan Yüzük Kardeşliği'nde almıştır. (En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü)

   Sir Ian Mckellen en çok Yüzüklerin Efendisi filmindeki Gandalf ve X-Men'deki Magneto rolleri ile tanınır. Tiyatroya bulunduğu katkıların da hattı hesabı yoktur.

   Ian Mckellen eşcinsel mi? 
   Aslında bu kısmı yazmayı doğru bulmuyorum ama merak eden arkadaşlar için açıklamada bulunayım: Evet arkadaşlar Gandalf'ı oynayan Ian Mckellen 1988'de BBC radyosunda gay (eşcinsel) olduğunu açıklamıştır ve o günden sonra da her zaman eşcinsellerin özgürlük hakkı için çalışmalar yapmıştır.


Gandalf-Gercekte-Kimdir

Ian-McKellen-Gri-Gandalf


   Ian Mckellen, Gri Gandalf'ı oynadığı gibi Ak Gandalf'ı da oynamıştır. Sadece biraz makyaj ile kolayca o role de bürünmüştür.

Ian-McKellen-ak-gandalf

ian-mckellen-hobbit-gandalf

Yorum Gönder

0 Yorumlar