Legolas Kimdir?

Legolas

Legolas Kimdir?
   Legolas, Kuyutorman Kralı Thranduil'in oğludur. Yani Kuyutorman'ın prensidir. Thranduil'in ona verdiği en büyük ve önemli görev Gollum'u yakalamaktır. Legolas bu görevi dışında neredeyse her şey ile ilgilenmiştir. Her ne kadar Hobbit kitabında olmasa da filmde olmasında herhangi bir sakınca yoktur. Çünkü J.R.R Tolkien, Hobbit'i yazarken henüz Legolas diye bir karakter yoktu. Yüzüklerin Efendisi için oluşturduğu Legolas karakteri, söylediğimiz gibi Kral Thranduil'in oğlu olduğu için Hobbit filmlerinde olması gerekliydi ve oldu.

   Legolas, Greenleaf yani Yeşil Yaprak ünvanına sahiptir. Irkı Sindar elflerine dayanır. Güneşin 3. çağında 3019'da Elrond'un divanında Yüzük Kardeşliği'ne katılarak büyük maceralara atılmıştır. Dördüncü çağın 120. yılında ise Gimli ile birlikte Ölümsüz Topraklara gitmiştir.


Legolas Kimdir?

Legolas Kimdir?


   Başarıları çok abartılan Legolas'ın aslında bana göre pek bir önemi yoktur, Yüzük Kardeşliği'in bir üyesi ve Miğfer Dibi Savaşında savaşmak dışında. Kitabı okuyanlar da gayet iyi bilir Moria'a Balrog'un geldiğini öğrenince ne dediğini: "Ay ay, bir Balrog bu gelen!"


Legolas Kimdir?

Ve bir de Gimli ile Aragorn ikilisiyle sıkı dost olduklarını da unutmamak lazım.

Legolas Kimdir?

Legolas Kimdir?

Yorum Gönder

0 Yorumlar