Thranduil Kimdir?

Thranduil

Thranduil Kimdir?
   Thranduil, uzun yıllar boyunca Lindon'da Cirdan'ın yönetiminde yaşamıştır. Daha sonra oradan ayrılarak Kuyutorman'ı kurmuştur ve oranın lideri olmuştur.

   Thranduil, Yüzüklerin Efendisi film üçlemesinden bildiğimiz abartılı biçimde savaşan, tek başına mumakil bile katleden Legolas'ın babasıdır. (Kitapta Legolas hakkında böyle abartılar yoktur.)

   Yazar J.R.R Tolkien, Hobbit'te Thranduil'den çok fazla bahsetmemiştir aslında, savaşta yaptıklarından ve arkentaşının Bilbo'dan ona geçişi dışında. Zaten fazla bir başarısı da yoktur. Oğlu Legolas hakkında her ne kadar Hobbit kitabında bahsedilmese de o yıllarda babasının yanındaydı ve savaşta savaşmış olması da muhtemeldir.

   Thranduil, asi ve bir o kadar da kibirli bir elftir. Hobbit Beklenmedik Yolculuk filminden de hatırlayacağınız üzere Ejderha Smaug, Erebor'u ve Dale şehrini yakıp yıktığında sadece izlemekle yetinmiştir. Cüceler çoğu vakit elflerden yardım alamadığı gibi Thranduil'den de hiçbir fayda görememiştir. Yalnızca Beş Ordular Savaşında zorunda kaldıkları için cücelerin yanında savaşmışlardır.

   Thranduil, büyük bir aç gözlülükle Kral Thorin'e yardım etmediği gibi bir de hazineden pay istemiştir. Özellikle beyaz mücevherlerden. Thranduil'in beyaz mücevherlere ilgi duyduğunu sanırım biliyorsunuzdur.

   Thranduil hakkında yazılabilecekler ancak bunlarla sınırlıdır. Okuduğunuz için teşekkür ederim.


Thranduil

Thranduil
Thranduil

Thranduil

Thranduil

Thranduil

Yorum Gönder

0 Yorumlar