Bilbo Kimdir?

bilbo

Bilbo Kimdir?

Bilbo, Üçüncü Çağ 2890'da Çıkınçıkmazı'nda Bungo Baggins'in oğlu olarak doğdu. Bilbo Baggins 50 yaşlarına kadar hiçbir macera yaşamamıştır. Hobbit kovuğunda huzurlu, sakin bir hayat sürdürmüştür. Daha sonra Gri Gandalf gelerek onu cücelerle birlikte bir maceraya sürüklemiştir. 13 cüceyi evinde misafir eden Bilbo, onları doyurmuş ve sundukları teklifleri harfiyen kabul etmiştir. Büyük bir anlaşma imzalayarak onların grubuna dahil olmuştur.

bilbo

bilbo

bilbo

13 Cüce ile birlikte birçok maceraya atılmıştır. Orclarla dövüşmüştür, örümceklerle uğraşmıştır.

bilbo

bilbo

Elflerin diyarı olan her yeri güzelliklerle dolu olan Ayrıkvadiye gitmiştir, Elrond ile tanışmıştır.

bilbo

Maceraya atıldığından itibaren rahat bir nefes dahi alamayan Bilbo, Gollum denilen lanetli yaratıktan yüzüğü bir şekilde almıştır. Gollum'u bilmece sorarak kandırmıştır.

bilbo

13 cücenin kafilesine katılan Bilbo, o grupta hırsız görevini üstlenmiştir. Görevi ise cüceler için en değerli taş olan Arkentaşını Erebor'da yatan Smaug'dan geri almaktır.

bilbo

bilbo

Bir şekilde bunu başaran Bilbo, Ejderha Smaug'u kızdırmıştır ve Gölkenti yerle bir etmesine neden olmuştur.

bilbo

bilbo

Elfer ile insanların ittifakına karşı cücelerin savaşmasına engel olmuştur Bilbo Baggins. Bunu da Arkentaşını Thranduil'e vererek başarmıştır.

Daha sonra Bilbo, Yüzük Kardeşliği filminden de hatırlayacağınız üzere 111. doğum gününü kutlamıştır ve milletin önünde ilk kez yüzüğü kullanarak herkesi şaşırtmıştır.

bilbo

bilbo

Hobbitlerin arasından ayrılarak hayatının geri kalanını Ayrıkvadide geçirmek isteyen Bilbo, Tek Yüzük'ü yeğeni Frodo Baggins'e emanet etmiştir.

bilbo

Bilbo Baggins, 131 yaşında geldiğinde "Oradaydık ve Şimdi Buradayız" isimli kitabını Frodo'ya bırakarak limanlardan yolculuğa çıkmıştır, Ölümsüz Topraklara doğru.

bilbo

Yorum Gönder

0 Yorumlar