Silmarillion Film Olur mu?

SilmarillionSilmarillion Film Olur mu?

   Hepimizin aklında deli gibi yer edinen ve cevabını kısmen bildiğimiz bir soru: Silmarillion'u film olarak görecek miyiz?



   Buna kesin olarak ne evet ne hayır diyebiliriz. İki taraflı bir cephe oluşmuş durumda; çekilmesini isteyenler (Peter Jackson) ve istemeyenler (Tolkien ailesi). Bunu sorabilirsiniz "Ee, telif hakkı Tolkien ailesinde, onlar istemezse PJ istese n'olur?". Fakat aynı şey Hobbit filmi için de söylenmişti. Peter Jackson ne yaptı ne etti Hobbit kitabını bir üçleme olarak bize sundu.

   Görünen o ki PJ bu konuda gayet kararlı. Hobbit'in kamera arkası görüntüleri yayınlandığında o görüntülerde göze çarpan bir ayrıntı yakalandı. Çay bardağının olduğu rafta bir şeyler gördük.

Silmarillion
Peter Jackson bardağı alırken rafta görünen Silmarillion'un bölüm bölüm ayrılmış hali.
   Bu Silmarillion'un seneryolaşmış hali mi yoksa Hobbit için kaynak olarak mı alınmış bilinmiyor. Zaten çekilmeye kalkışılsa muazzam bir zahmet gerektirecek bir içeriğe sahip. Bir film ile anlatılması imkansız ki bir üçleme dahi yetmez. En az 5 film olabilir o da fazla ayrıntıya girmeden olur.

Silmarillion

   Bana sorarsanız eğer, açıkçası ben de ikilemdeyim bu hususta. Bir yanım çekilmesini isterken keza diğer yanımda buna karşı çıkıyor. O kadar okuduğumuz olay, karakter, yer ve nicesini sinemada güzel bir çalışma sonucu görmek istiyor insan. Sonuçta sinema farklı bir sanat dalı ve bunları görsel olarak görmek insana ayrı bir zevk vereceğinden eminim. Ama dediğim gibi bir yanımda bunu istemiyor zira Silmarillion da çekilse (Sonuçta Orta-Dünya'nın en geniş kapsamlı kitabı ve başlangıç niteliğini taşıyor) bu denli önemli bir kitapta yer alan hikayeler artık zihnimizde, hayal kurduğumuz şekilde yer edinmeyecek. Yapılan filmde başkalarının hayaliyle görecez, kendimizin değil. Bu yüzden Silmarillion'un komple çekilmesi şahsen makul olmadığını düşünüyorum. Fakat Orta-Dünya filmlerinden uzak kalmak da olmaz ve bu da Orta-Dünya'da geçen olayların ayrı ayrı çekilmesiyle giderilebilir.

   Sonuç olarak hepimiz bir bekleyiş içerisindeyiz. Kimimiz ister, kimimiz istemez. Bunu isteyenlerden birisi kendi çapında film afişleri hazırlamış. Silmarillion'u 6 filmlik bir seri olarak bölmüş ve bölümleri kronolojik olarak sıralamış. Bunları sizinle paylaşıp bitirmek istiyorum.

   

Silmarillion
Birinci Bölüm: Ainulindalë.
   Bu bölümde Evrenin yaratılışı ve Eru'nun zihninin çocukları olan Ainur ırkını yaratması konu alacağı isminden bariz.

Silmarillion
İkinci bölüm: Valaquenta

   Bu bölümde Valar ve Maiar hakkında bilgi vereceği ve Morgoth'un ihanetinin başlangıcının konusu tahminim.


Silmarillion
Üçüncü bölüm: Works of Fëanor (Fëanor'un Yaptıkları)
   Bu bölümde ise Fëanor'un halkı ile birlikte ettiği büyük yemin ve Morgoth'a karşı koymak için Orta-Dünya'ya yaptığı yolcuğu konu alıyor.

Silmarillion
Dördüncü bölüm: Lay of Leithian
   Beren ile Luthien'in meşhur aşk hikayesini konu alıyor.



Silmarillion
Beşinci bölüm: Tale of Grief (Kader'in Öyküsü)
   Bu bölümde Hurin oğlu Turin Turambar'ın ve diğer hikayelerin yer alacağı belli.

Silmarillion
Altıncı ve son bölüm: Akallabêth
   Son bölüm olarak bu bölümde Numenor Krallığının yükselişi ve çöküşünün konusu olduğu anlaşılıyor.


   Bu arkadaşımızın hayali bu şekilde. Sizlere de sunduk. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Takipte kalın. :)

Yazan: Abdullah İlhan

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Peki bu arkadaşın yaptığı kronoloji olay akışı doğrumu zira belli başlı bir morgoth hikayesi var ki en az 3-4 bölüme bedel özellikle ungoilant ile olanı bir efsanedir feanorla savaşıda en az onun kadar vardır balrogların olduğu bölümler bile heyecan dolu benim şahsi düşüncem eğer PJ sakin kafayla biraz kafa yorarsa bu konuya ve bölüm sayısını biraz arttırırsa harry potterda olduğu gibi ve kitaba sadık kalıp hakkını vererek çekerse ortaya efsanelerin efsanesi bir film çıkacaktır diyorum lotr serisi bile bunun yanında çerezlik film gibi kalır demedi demeyin ve son olarak hobbit serisinide bu kadar kötülemeyin ya iyi güzel filmdi son film hariç sonuçta 3-5 sayfadan 3 seri çıkarttı adam daha ne yapsın az öyküden görsel efektleri bollaştırıp şaheserleştirerek ortaya tadından yenmez bir film çıkardı hakkını yemeyin adamın ya adam sırf 3'leme tamamlansın bu seri çekilsin diye nice zahmetler sıkıntılar sorunlar çekti youtubeda videoları var açın izleyin unutmayın kimse PJ kadar cesur ve atılgan değil bu orta dünya serüveninde o olmasa asla ve asla izleyemeyecektik tanıklık edemeyecektik ve kimse filmini izlemeden önce ne bu dünyadan nede kitabından haberi vardı onun sayesinde haberimiz oldu tanıdık ettik sağol varol PJ

    YanıtlaSil