Balrog Nedir? Balroglar Hakkında Bilgiler

Gölge ile Alev, Ateşin Kırbaçları Balroglar

 Balrog'lar diğer bir adıyla Balrogath ('' Balrog-türü''), birinci çağ'da Morgoth'a katılan Maiar'lar.Gölge ve aleve bürünmüş,kılıç ve kırbaç taşıyan varlıklar.Balrogların Lordu Gothmog Ecthelion'u ve Durin'in Felaketi Olorin'i katletmesiyle ünlendi.
balrog
Balrog Tasviri

Tarihi

 Balroglar, ayrıca Valaraukar diye çağırırlar, aslında başlarda Maiar'dı, Sauron ve Gandalf gibi.Fakat daha sonraları İlk Kara Lord Morgoth tarafından kandırıldılar.Lamba Çağları boyunca onlar has kaleleri olan Utumno'da toplandılar. Utumno, Valar tarafından yıkılınca, kaçtılar ve Angband'ın çukurlarında beklediler.
Utumno
İlk Kale Utumno Tasviri
 Melkor ve Ungoliant'ın Silmariller ile Valinor'dan kaçışından yıllar sonra, Balroglar çukurlardan çıkmak için beklediler. Ungoliant Melkor'a karşı çıkınca, Silmarilleri kendisi için isteyince ve Melkor'u ağları ile esir edince Balroglar efendilerini kurtarmak için saklandıkları yerden çıktılar.
balrog
Ungoliant,Morgoth ve Balroglar
 Elflerin, Balroglar ile ilk karşılaşmaları Dagor-nuin-Giliath ( Yıldızlar Altındaki Savaş ) 'da ilk çağda meydana geldi.Noldorin Elflerinin, Morgoth'un orkları karşısındaki zaferinden sonra, Elf Lordu Feanor Angband'In kulelerine doğru ilerledi, ama Balroglar onun gelişi ile birlikte ortaya çıktı. Balrog Lordu Gothmog'un da bulunduğu bir grup Balrog, Feanor'un etrafını sardı. Feanor'un oğulları iblislerin ateşine karşı çıkmaya çalışsada başarılı olamadı ve Feanor'da bulunduktan kısa bir süre sonra hayata veda etti.
 Birinci çağ'dan sonra sadece bir Balrog ortaya çıktı.Eğer Balrog, Sauron'a ikinci çağ ve Yüzük Savaşları sırasında yardım etseydi işler çok daha farklı olurdu.Son Balrog, Gazap Savaşı sonrası Tolkien tarafından açıklanan Durin'in Felaketi'dir.
balrog vs gandalf
Yüzüklerin Efendisi filminden Balrog ve Gandalf
Yazar:Yusuf Kutay Abdal. Okuduğunuz için teşekkürler.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Durnin Felaketi Olorin'i katletmesiyle ünlendi yazmışsızın lakin Olorin Gandalfın Ölümsüz diyardaki ismi değil miydi yanlışım varsa düzeltin. Ama güzel bir yazı elinize sağlık :)

    YanıtlaSil