Nazguller nasıl oluştu? Dokuz insan yüzüğü hakkında

Dokuz İnsan Yüzüğü Hakkında, Nazguller Nasıl Oluştu? Yüzüktayfları Nedir?

 Dokuz Yüzük, Sauron'un insanları kontrolü altına almak için yaptığı Güç Yüzükleri'ydiler,Dokuz Yüzük'ten herhangi birini takan kişi Nazgul'e dönüşmeye mahkumdu.
nazgul
Nazgul Tasviri
 Yüzükler, Eregion Lordu Celebrimbor tarafından diğerleri ile birlikte dövüldüler.Yüzükleri her zaman Eregion'da güvende tutan Celebrimbor, Sauron'un saldırması ve her yeri kuşatmasından sonra yüzükleri kaybetti ve Sauron'un eline geçti.
Celebrimbor
Shadow of Mordor oyununda Celebrimbor
 9 yüzük 9 büyük insan kralı için dövülmüştür,üçünün Numenor ve birinin de Doğudölü olduğu bilinmekte.Takan 9 kişide daha sonra Nazgul'e dönüşmüştür.
Dokuz Kral
Yüzüklerin Efendisi filminde Dokuz Kral
 3.Çağ'ın sonlarında, muhtemelen Sauron Dokuz Yüzüğü'de gücünü arttırmak için kendisine almıştı.
 Güç yüzükleri takan kişiye büyük bir büyü kabiliyeti ve insanların iradelerini etkileme özelliği verir.İnsanlardan özel olanlara ise uzun bir yaşam bahşeder ama takan kişinin zamanla yıpranmış hissederek bir wraith'e(Ruhsal varlık) dönüşür.Dokuz kral'da belli süre sonra Yüzüktayfı'na dönüştü ve Sauron'un birer kölesi haline geldiler.
Yüzüktayfları
Yüzüktayfları
Elrond'un düzenlediği konseyde, Gandalf Nazgul'lerin yüzüklerini kendilerine saklamasını ''The Nine the Nazgul keep'' şeklinde belirtmiştir.Ancak başka kaynaklara göre, efendileri Sauron kendisi için yüzükleri geri almıştı.Ayrıca, Frodo Amon Sul tepesinde yaklaşan hiçbir Nazgul görmediğini belirtmiş ve taktıklarında onların tamamen görünmez olduğu düşüncesine sahiptir.

Yazan: Yusuf Kutay Abdal. Beğendiyseniz ve daha fazlasını görmek istiyorsanız lütfen paylaşın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar