Yedi Cüce Yüzüğü Hakkında

Yedi Cüce Yüzüğü HakkındaCücelerin Yedi Yüzüğü, Cüce Lord'larına Sauron'un Annatar şeklinde verdiği Güç Yüzükleridir.

Yedi Cüce Yüzüğü
Yüzüklerin Efendisi filminde Yedi Yüzük
Annatar
Annatar
 Görünenler üzerine Lordlar 7 Hane'nin Kralları'ydılar, Gandalf'ın dediğine göre Yüzükler ''Cüce Krallarına'' verilmiştir.
 Aralarında en bilinen yüzük Thror'un Yüzüğü'dür.Cücelerin geleneklerinde yüzüğün Celebrimbor tarafından 3.Durin'e Eregion'un düşüşünden önce verilmişti,ama şansız bir şekilde Celebrimbor Yedileri- bütün Yediler-  Sauron'un işkenceleri sonucu vermek zorunda kalmıştır.
Celebrimbor'un Ölümü
Celebrimbor'un Ölümü
 Cüce Lordları yüzüklerin kötü büyülere karşı direncini kanıtlamıştı, ayrıca onları asla görünmez yapmadı.Yüzükler onların doğal becerilerini güçlendirmiş ve hakimiyet arzusunun bir sonucu olarak, onları açgözlü ve inanılmaz zengin bir hale getirmişti ; Yüzükler onlara ne koşulda olursa olsun madencilik yapmasını sağladı.
 Başarısızlığına kızan Sauron artık yüzükleri geri almaya çalışmaktan yorulmuştu.Başarıyla 2 yüzüğü bulsa da diğer yüzükler ya bir ejderha tarafından eritilmiş ya da yutulmuştu.Üçüncü yüzüğü Sauron 2.Thrain'den Üçüncü Çağ 2845'de Dol Guldur'un zindanlarında almış ve onu esir tutmuştur.Gandalf çok gecikti ve sadece anahtarı ve Yalnız Dağ'ın gizli girişi bulunan Thror'un Haritası'nı Thrain'den alabildi.
Thrain
Hobbit filminde Thrain
Yazan: Yusuf Kutay Abdal.Okuduğunuz için teşekkürler,beğendiyseniz lütfen paylaşın :)

Yorum Gönder

0 Yorumlar