Samwise Gamgee Kimdir? Sam Hakkında

Samwise Gamgee Kimdir? Sam Hakkında

Samwise Gamgee Hakkında:

   Bahçıvan, Cesur gibi ünvanları olan Samwise Gamgee, genelde sadece Sam diye çağrılır. 3. çağın 2980 senesinde doğan Sam, dördüncü çağın 62. senesinde ölmüştür. Hobbit ırkından olan Sam cesurluğu ve fedakarlığı ile bilinir. Bir dunedain hançeri kullanan Sam, o minik kılıcıyla ama koca yüreğiyle bir ejderhayı bile alt edebilir, veyahut kendisinden kat kat büyük bir örümceğe karşı savaşabilir hedefi uğrunda. (Shelob olayı mesela) Cesaretli ve oldukça kuvvetli olan Sam, Yüzük Taşıyıcısı Frodo'yu birçok tehlikeden koruduğu gibi sırtında bile taşımıştır. Yani Tek Yüzük yok edilip Orta Dünya huzura kavuşturulduysa bu Samwise Gamgee gibi koca yürekli küçük hobbit sayesinde olmuştur.

Samwise Gamgee
Sam, Merry, Pippin ve Frodo dörtlüsü bir yola girdikten sonra en sona Sam ve Frodo kalmıştır. Bu iki yoldaş Cirith Ungol'a vardıklarında Örümcek Shelob ile karşılaşmışlardır. Örümceğin ağıyla sarılan Frodo'yu gören Sam, Shelob'a karşı mücadele etmiş ve onu püskürtmüştür.

Samwise Gamgee

Daha sonra kuleden gelen orclar tarafından kuleye taşınan Frodo'yu, orada Gorbag isimli orku öldürerek kurtarmıştır.


Samwise Gamgee

Samwise Gamgee

Mordor'a giderken ve yüzüğü atana kadar hep Frodo'nun gözü kulağı olmuştur.


Samwise Gamgee

Dört hobbit başarılarından dolayı Gondor Halkı tarafından selamlanmıştır.

Tüm savaşlar bittikten ve Tek Yüzük yok olduktan sonra Sam, Merry ve Pippin üçlüsü Frodo'yu Gri Limanlar'dan uğurlamıştır ve daha sonra Shire'a dönüp mutlu bir evlilik yapmıştır. Ayıca Shire'ın muhtarı olarak görev yapmıştır.
Samwise Gamgee
Yazan: Ziya Akbaş | Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar