Troll Nedir? Troll Çeşitleri Nelerdir? Troller Hakkında

Orta-Dünya'da Troller

 Troller kısıtlı zekaya sahip yaratıklardır.Çok güçlü ve huysuzlardır ayrıca gün ışığına çıkamazlar.
 Morgoth İlk Çağ'ın sonlarında Troller'i yarattı.Tam olarak nasıl yapıldıkları bilinmiyor olsa da Ağaçsakal'ın dediğine göre onlar Ent'lerin birer taklidiydiler.Benzer bir biçimde orkların elflerin taklidi olduğu gibi.
 Trollerin bir çoğu Gazap Savaşı'nda öldü, ama bazıları hayatta kalarak Sauron'un kuvvetlerine katıldılar ve Morgoth'un hayatta kalan en büyük hizmetkarları oldular.İkinci ve üçüncü çağ'da,troller Sauron'un en tehlikeli silahlarıydılar ve onları çeşitli savaşlarda sık sık kullanmıştır.
 Üçüncü çağ'da,Sauron Olog-hai'leri yaratmıştır(Bilmiyorsanız bir önceki yazıyı okuyunuz.).Onlar troller arasında en kuvvetli ve zeki olanlarıydılar.Çoğu troll gün ışığında taşa dönüşürken Olog-hai'ler güneşten etkilenmiyordu ve buda onları çok tehlikeli kılıyordu.

Troll Çeşitleri 

mağara trolleriMağara Trolleri:
Mağaralarda ve karanlık yerlerde yaşarlar.Kardeşliğin Moria'da karşılaştığı türdür.Orta Dünya'nın her yerinde gözükebilirler.Büyük cüsseli ve derileri koyu yeşildir.


Tepe Trolleri:
Tepe TrolleriBu troller daha çok tepelerde ve bozkırlarda yaşamaya adapte olmuşlardır.İnsanlara benzerler ama daha büyüktürler ve sert pullarla kaplıdırlar.Korkusuzlardır ve güçlülerdür.Diğer yaratıklar gibi savaş alanına fırtına gibi dalarlar ve düşmanlarını büyük çekiçleri ile ezerler.






Dag Trolleri:
Dag TrolleriSauron bu trolleri büyük tokmak Grond'u Minas Tritih kapılarına taşımaları için görevlendirmiştir.Arda tarihinde sadece 1 kez kayıt altına alınmışlardır.Bu canlılar hakkında bek birşey bilinmez.Bu troller Orta-Dünya'da bazı dağlarda yaşarlardı ve Tepe Trolleri'nden oldukça büyüklerdir.





Kar Trolleri
:
Kar TrolleriAdında anlaşılacağı gibi bu troller karların ve buzların bulunduğu alanlarda yaşarlar.Kar trollerinin geçtiği masallar vardır, yani onların olup olmadığı sadece bir muammadır.Uzun kış zamanında (Üçüncü Çağ 2758 ve 2759) Rohan'ın çayırları don altına kalmıştı ve kar trollerinin oraya kadar geldiği beyan edilir.Helm Hammerhand adlı Rohanlı savaşçınında çıplak elleriyle birçok kar trollü öldürdüğü söylenir.





Kaya Trolleri:
Kaya TrolleriSauron'a hizmet eden başka bir troll türüdür.Haklarında pek bir şey bilinmez.Sadece Orta-Dünya'nın Batıdiyarlarında yaşadıkları bilinir ve konuştukları söylenir.







Troll Adamlar:
Troll AdamlarYüzük Savaşları döneminde Sauron'un kuvvetleriydiler.Pelennor Çayırları Savaşı'nda Dol Amroth şövalyelerinin karşılarında gözüktüler.Aslında onlar yarı-troll'lere çok yakınlar ama kapkara vücutları beyaz gözleri ve kırmızı dilleriyle uzak Harad'dan gelirler.





Yarı-Troller:
Yarı-TrollerBu troller uzak Harad'dan Pelennor Çayırları Savaşı için gelmişlerdir.Kara derileri vardır.İnsandan biraz büyüklerdir.Saçları ve sakalları vardır.







Yazar: Yusuf Kutay Abdal okuduğunuz için teşekkürler. Beğendiyseniz lütfen paylaşın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar